Stichting Geuzenpenning

Uitreiking Geuzenpenning in besloten kring vanwege coronavirus

Hero-Tablet-Copy.png

Het programma rond de uitreiking van de Geuzenpenning –vrijdag, 13 maart in Vlaardingen- is sterk afgeslankt. Aanleiding is de landelijke maatregel om alle evenementen met meer dan honderd personen af te gelasten. De Geuzenpenning zal nu in besloten kring in het stadhuis worden uitgereikt. ,,Ik begrijp dat dit besluit heel teleurstellend is,’’ zegt Kathleen Ferrier, voorzitter van stichting Geuzenpenning. ,,Toch doen we er alles aan om ACPRA de eer te bewijzen die haar toekomt.’’

Eerder al had het bestuur van de stichting Geuzenpenning besloten om de ceremonie in de Grote Kerk te schrappen. Nu is ook de buitenceremonie bij het Geuzenmonument voor het publiek afgelast. De Wandeling van Vrede en Vrijheid, een tocht van het Geuzengraf naar de Markt, gaat eveneens niet door.

De leerlingenbijeenkomst –’s ochtends in het stadhuis- vindt wel doorgang. Rond de 25 leerlingen zullen dan kennismaken met Yahya Assiri die de Geuzenpenning namens de Saoedische mensenrechtenorganisatie ACPRA in ontvangst neemt.

’s Middags leggen bestuursleden van de stichting Geuzenpenning, Yahya Assiri en Sinan Can –die de Geuzenpenning uitreikt- in besloten kring bloemen bij de Geuzengraven op de Emaus Begraafplaats. Hier is geen publiek bij aanwezig, op een aantal leerlingen na.

Rond 14.15 uur zal Sinan Can de Geuzenpenning in besloten kring uitreiken in de Oude Hal van het stadhuis van Vlaardingen. Daar geven Kathleen Ferrier (voorzitter stichting Geuzenpenning), Sinan Can en Yahya Assiri hun toespraken.

De Geuzenpenning, een initiatief van de stichting Geuzenpenning, wordt jaarlijks toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme.

Wil jij ook donateur worden?

U kunt donateur worden van de Stichting Geuzenpenning. U steunt daarbij ons werk. Tevens krijgt u dan jaarlijks de gelegenheid om de uitreiking van de Geuzenpenning bij te wonen. U kunt bijvoorbeeld voor € 20,- per jaar donateur worden, maar elk ander bedrag is ook welkom.

Sponsoren.

De uitreiking van de Geuzenpenning wordt
ondersteund door: