Stichting Geuzenpenning

Kathleen Ferrier nieuwe voorzitter

Overdracht voorzitterschap

Kathleen Ferrier is de nieuwe voorzitter van stichting Geuzenpenning. Ze volgt hiermee Frans Weisglas op die na vijf jaar afscheid heeft genomen. Onder zijn voorzitterschap ging de Geuzenpenning naar Thomas Hammarberg, Free Press Unlimited, MOAS, Alice Nkom en Michel Togué, en Girls Not Brides. ,,In die vijf jaar dat ik voorzitter heb mogen zijn, heb ik echt gemerkt dat de Geuzenpenning het verschil kan maken,’’ zegt Frans Weisglas. ,,Deze moedige mensen en organisaties kunnen dankzij deze mensenrechtenonderscheiding nog beter hun werk doen, daarvan ben ik overtuigd. Want daar is de Geuzenpenning tenslotte voor bedoeld: om hedendaagse vrijheidsstrijders en mensenrechtenactivisten eer te bewijzen én te ondersteunen.”

De Geuzenpenning is voor de nieuwe voorzitter zeker niet onbekend, Kathleen Ferrier was al geruime tijd bestuurslid van de stichting Geuzenpenning. ,,Ik ben vereerd dat ik Frans Weisglas mag opvolgen. Ik heb er erg veel zin in en zie er naar uit om begin volgend jaar de nieuwe laureaat bekend te maken.”

Stichting Geuzenpenning is in 1987 opgericht door voormalige Nederlandse verzetsstrijders die actief waren bij de Geuzen. Elk jaar wordt in Vlaardingen de Geuzenpenning uitgereikt aan organisaties of mensen die zich inzetten voor mensenrechten.

Wil jij ook donateur worden?

U kunt donateur worden van de Stichting Geuzenpenning. U steunt daarbij ons werk. Tevens krijgt u dan jaarlijks de gelegenheid om de uitreiking van de Geuzenpenning bij te wonen. U kunt bijvoorbeeld voor € 20,- per jaar donateur worden, maar elk ander bedrag is ook welkom.

Sponsoren.

De uitreiking van de Geuzenpenning wordt
ondersteund door: