Stichting Geuzenpenning

H.M. Koningin Wilhelmina der Nederlanden (postuum)

9.-NIOD-937991-1024x862

Uitgereikt aan: H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden

Uitgereikt door: drs. Ruud F.M. Lubbers, minister-president

Koningin Wilhelmina, ‘de Moeder van het Verzet’, heeft een inspirerende rol gespeeld voor het verzet in Nederland en Nederlands-Indië en was door haar houding en die van het gehele Oranjehuis een bindende kracht. Zij was in de strijd van de geallieerden tegen Duitsland, Italië en Japan een standvastig bondgenoot, ook in de ogen van F.D. Roosevelt, president van de Verenigde Staten, en in die van W. Churchill, premier van Groot-Brittanië.

Koningin Wilhelmina was een toonbeeld van onverzettelijkheid, die daardoor een beslissende invloed in de oorlog gehad heeft.

Zij was vanuit Engeland, vooral achter de microfoon van Radio Oranje, een levende kracht die vanuit haar heilige verontwaardiging de Nederlanders opriep zich tegen de vijand te weer te stellen.

Wil jij ook donateur worden?

U kunt donateur worden van de Stichting Geuzenpenning. U steunt daarbij ons werk. Tevens krijgt u dan jaarlijks de gelegenheid om de uitreiking van de Geuzenpenning bij te wonen. U kunt bijvoorbeeld voor € 20,- per jaar donateur worden, maar elk ander bedrag is ook welkom.

Sponsoren.

De uitreiking van de Geuzenpenning wordt
ondersteund door: