Stichting Geuzenpenning

Anne Frank Stichting

f7prJfrgTobDB8K1nhtL.jpg__2160x1296_q85_crop_subject_location-809,1007_subsampling-2_upscale

Uitgereikt door: mw Hedy d’Ancona, minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur

De Anne Frank Stichting draagt op indringende wijze wereldwijd bij aan de strijd tegen vooroordeel, discriminatie en onderdrukking. Zij strijdt voor een méér menswaardige samenleving, zoals omschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Zij wil ook energie leggen in het tegengaan van georganiseerde vormen van vooroordeel, vreemdelingenhaat, racisme en antisemitisme. De Stichting wil ook haar bijdrage leveren aan een samenleving, waarin het bijzonder kinderen geen slachtoffer van oorlog of willekeur meer mogen zijn. Een van de belangrijkste taken, die de Stichting voorstaat, is de jeugd voorlichting geven op scholen en in het nationale oorlogs- en verzetsmuseum. Zo zijn al honderdduizenden kinderen bereikt, vaak met oud-verzetsmensen als gastsprekers.

De Stichting haalt haar inspiratie hiervoor uit de ervaringen en idealen van het joodse meisje Anne Frank.

Wil jij ook donateur worden?

U kunt donateur worden van de Stichting Geuzenpenning. U steunt daarbij ons werk. Tevens krijgt u dan jaarlijks de gelegenheid om de uitreiking van de Geuzenpenning bij te wonen. U kunt bijvoorbeeld voor € 20,- per jaar donateur worden, maar elk ander bedrag is ook welkom.

Sponsoren.

De uitreiking van de Geuzenpenning wordt
ondersteund door: